Utbildningar

Något av det svåraste man kan tänka sig är att hamna i en situation där man behöver utföra hjärt- och lungräddning. För att kunna agera på rätt sätt när detta inträffar är HLR en enormt viktig kunskap som alla bör ha. Våra utbildningar följer HLR-rådets nationella riktlinjer gällande hjärt- och lungräddning. Kursledarna är erfarna sjuksköterskor verksamma inom akutsjukvård för barn och har därför verkliga erfarenheter att dela med sig av. Lilla hjärtat erbjuder utbildningar till företag, organisationer och privatpersoner. Kontakta oss för bokning samt prisförfrågan.

Barn-HLR

Denna utbildning riktar sig till allmänheten. Det är en praktisk kurs med genomgång  av luftvägsstopp och hjärtstopp på barn från nyfödd till 18 år. Dockor används som träningsredskap och mycket tid ges för att öva praktiska handgrepp. Hantering av hjärtstartare ingår också i denna utbildning. Kursen tar ca 1,5-2 timmar och önskvärt är att deltagaren inför utbildningen genomför HLR-rådets webbutbildning. Efter godkänd kurs utfärdas kompetenskort som utbildningsbevis innehållandes aktuella handlingsplaner.

HLR vuxen

Denna utbildning riktar sig till allmänheten. Det är en praktisk kurs med genomgång av luftvägsstopp och hjärtstopp på vuxna. Dockor används som träningsredskap och mycket tid ges för att öva praktiskta handgrepp. Hantering av hjärtstartare ingår även i denna utbildning. Kursen tar ca 1,5-2 timmar och önskvärt är att deltagaren inför utbildningen genomför HLR-rådets webbutbildning. Efter godkänd utbildning utfärdas kompetenskort som utbildningsbevis innehållandes aktuella handlingsplaner.

S-HLR barn

Detta är en grundutbildning för sjukvårdspersonal. Utbildningen innefattar teoretisk och praktisk kunskap med åtgärder för att hantera barn från nyfödd till 18 år med medvetslöshet, hjärtstopp, andningsstopp och luftvägsstopp. I kursen tränas hjärt- och lungräddning med en- och flerräddarteknik både med och utan andningshjälpmedel samt hjärtstartare. Kursen tar ca 4 timmar och inkluderar scenarioträning som anpassas efter verksamheten. Inför utbildningen ska deltagaren läsa HLR-rådets kursbok S-HLR barn samt genomföra tillhörande webbtest. Efter godkänd utbildning utfärdas kompetenskort som utbildningsbevis innehållandes aktuella handlingsplaner.

S-HLR vuxen

Detta är en grundutbildning för sjukvårdspersonal. Utbildningen innefattar teoretisk och praktisk kunskap med åtgärder för att hantera vuxna med hjärtstopp, luftvägsstopp och medvetslöshet. I kursen tränas hjärt- och lungräddning med en- och flerräddarteknik både med och utan andningshjälpmedel samt med hjärtstartare. Kursen tar ca 4 timmar och inkluderar scenarioträning som anpassas efter verksamheten. Inför utbildningen ska deltagaren läsa HLR-rådets kursbok S-HLR vuxen samt genomföra tillhörande webbtest. Efter godkänd utbildning utfärdas kompetenskort som utbildningsbevis innehållandes aktuella handlingsplaner.