Utbildningar

Det värsta man kan tänka sig är att hamna i en situation där man behöver utföra hjärt- och lungräddning till ett barn. För att kunna agera på rätt sätt när detta inträffar är barn-HLR en enormt viktig kunskap som alla med barn i sin närhet borde ha. Våra utbildningar följer HLR-rådets nationella riktlinjer gällande hjärt- och lungräddning. Kursledarna är erfarna sjuksköterskor verksamma inom akutsjukvård för barn och har därför verkliga erfarenheter att dela med sig av. Lilla hjärtat erbjuder utbildningar till företag, organisationer och privatpersoner. Kontakta oss för bokning samt prisförfrågan.

Barn-HLR

Denna utbildning riktar sig till allmänheten. Det är en teoretisk och praktisk kurs där vi går igenom hantering av luftvägsstopp och hjärtstopp på barn från 0 år upp till puberteten. Dockor används som träningsredskap och mycket tid ges för att öva praktiskta handgrepp. Kursen tar ca 2 timmar och kräver inga förberedelser, men titta gärna på HLR-rådets film inför utbildningen.

S-HLR barn

Detta är en grundutbildning för sjukvårdspersonal. Utbildningen innefattar teoretisk och praktisk kunskap med åtgärder för att hantera barn från 0 år upp till puberteten med hjärtstopp, andningsstopp och luftvägsstopp. Den riktar sig både till dig som privatperson och yrkesverksam. I kursen tränas hjärt- och lungräddning med en- och flerräddarteknik både med och utan andningshjälpmedel. Kursen tar ca 4 timmar och inkluderar scenarioträning som anpassas efter verksamheten. Utbildningen kräver en del förberedelser.

Förberedelser

Handlingsplaner

HLR-Rådet har utformat bra stöd för hur man ska agera när ett barn har satt i halsen eller fått hjärtstopp. Efter genomförd utbildning erhålls handlingsplanerna i fickformat. Se dem via länkarna nedan.